Folkebevægelsen mister sin frontfigur

Tidligere medlem af Europa-Parlamentet og talsmand for Folkebevægelsen mod EU Rina Ronja Kari er blevet public affairs-konsulent for Dansk Standard. 

Rina Ronja Kari
Rina Ronja Kari (35) Miljø- og klimapolitisk konsulent, Dansk Standard,

I konsekvens af sit nederlag ved valget til Europa-Parlamentet i maj, hvor Folkebevægelsen mod EU's talsmand, Rina Ronja Kari, ikke blev genvalgt, har hun søgt nye græsgange og er blevet ansat som public affairs-konsulent i Dansk Standard.

Det skriver hun på Twitter.

Ved valget til Europa-Parlamentet i maj 2019 fik Folkebevægelsen mod EU 3,7 procent af stemmerne, og Rina Ronja Kari mistede derfor sin plads i Europa-Parlamentet.  

Derfor har Rina Ronja Kari nu valgt at skifte politikervejen ud med public affairs i Dansk Standard, hvor fokus nu bliver på den grønne omstilling.

"Jeg er tiltrådt som PA-konsulent hos Dansk Standard, hvor jeg får fokus på standarders rolle som et værdifuldt erhvervspolitisk redskab i den grønne omstilling. Det er en utrolig vigtig opgave, og jeg glæder mig meget til at give den fuld gas med den grønne omstilling," skriver Rina Ronja Kari i et opslag på Twitter.

Ved valget i 2014 fik Folkebevægelsen mod EU 8,1 procent af stemmerne. I 2014 støttede Enhedslisten Folkebevægelsen mod EU, men i år stillede partiet for første gang selv op til Europa-Parlamentet.

Her blev Nikolaj Villumsen (EL) valgt ind med 50.567 stemmer foran Rina Ronja Kari, der fik 45.824 stemmer. 

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal