Forhenværende kommunalpolitiker får dom for sexorgier

Den forhenværende kommunalpolitiker i Syddjurs Kommune Per Zeidler har ved retten i Randers tilstået at stå bag mere end 70 gangbangs.

Per Zeidler
Per Zeidler (56) Fhv. spidskandidat, Syddjurs Kommune

Per Zeidler, forhenværende medlem af byrådet i Syddjurs Kommune, har ved retten i Randers tilstået at have været medarrangør af 73 sexorgier – såkaldte gangbangs – og i den forbindelse at have opnået en fortjeneste på 200.000 kroner.

Det skriver TV 2.

Oprindeligt lød tiltalen mod Per Zeidler, at han og en medgerningsmand have arrangeret 109 gangbangs og i den forbindelse tjent 326.000 kroner på rufferi. 

Derudover lød tiltalen, at de to anklagede skulle have rekrutteret en pige på 16 år til at medvirke til seancerne.

Tiltalen blev dog ændret til henholdsvis 73 gangbangs og en fortjeneste på 200.000 kroner for rufferi, da dette var omfanget, som Per Zeidler var villig til at erkende i retten i Randers.

Per Zeidler afviser, at han bevidst skulle have forsøgt at rekruttere piger under 18 år.

"Vi gjorde meget for at sikre, at kvinderne gjorde det helt frivilligt, og at der ikke stod nogen bag dem og pressede dem. Pigerne var fra 20 år og opefter. Der var også nogle på 18 år. Men jeg var ikke vidende om, at der var nogen under 18 år," forklarede han i retten.

Senioranklageren i sagen, Birgitte Ernst, mener, at de to anklagede står til en ubetinget fængselsstraf på mindst seks måneders fængsel.

"Jeg mener, der er tale om en omfangsrig, veldrevet og meget struktureret virksomhed med rufferi. Der bør udmåles en ubetinget straf, som skal være samfundets måde at vise, at der reageres mærkbart på sådan en adfærd," siger senioranklageren.

Efter anklageren vil de to anklagedes forsvarer give deres afsluttende bemærkninger.

Der forventes at falde dom i sagen i løbet af eftermiddagen torsdag 16. maj.

Opdatering kl. 16.25: Per Zeidler er blevet idømt seks måneders betinget fængsel.

ellegaard@altinget.dk

Tilbage til navnenyt »

Prøv fødevarer gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement