Formand og næstformand genvalgt i Danmarks Lærerforening

Dorte Lange og Anders Bondo Christensen er genvalgt som henholdsvis næstformand og formand i Danmarks Lærerforening. 

Dorte Lange
Dorte Lange (59) Næstformand, Danmarks Lærerforening
Anders Bondo Christensen
Anders Bondo Christensen (61) Formand, Danmarks Lærerforening

Anders Bondo Christensen er genvalgt til formandsposten i Danmarks Lærerforening uden modkandidat. Kampvalget mellem siddende næstformand Dorte Lange og modkandidat Morten Refskov genvalgte næstformanden på posten. 

Det skriver Folkeskolen.dk

Morten Kvist Refskov fik 130 stemmer, mens Dorte Lange fik 163 stemmer. Dorte Lange havde desuden Anders Bondo Christensens opbakning som kandidat. 

I sin valgtale fokuserede Dorte Lange især på, at lærerne nu har mulighed for at komme i mål med en arbejdstidsaftale. 

"Vi har kæmpet hen over to perioder uden mulighed, og nu er chancen der. Vi har vedholdende peget på, hvad der skal til - tillid til medlemmerne", sagde Dorte Lange og fortsatte:

"Vi skal have aftaleretten tilbage til vores medlemmer. Nu er muligheden her konkret. Vi skal holde retning mod det, vi har kæmpet for i seks år. Derfor har vi også forberedt os sammen. For at kunne tage imod kommissionens anbefalinger og sammen sætte sejl efter de bedste mål. Vi skal sigte efter at komme i mål i marts."

Modkandidat Morten Refskov lagde vægt på, at han ikke var modstander af den førte linje, men ønskede fornyelse i foreningen. 

"Det er en stemme på fornyelse. På et DLF med større forhandlingskraft, hvor vi aldrig glemmer 2013. Hvor vi tager kampen, men også rækker hånden frem og forsøger at finde løsninger," lød det fra Morten Refskov i hans valgtale. 

Danmarks Læreforenings genvalgte formand, Anders Bondo Christensen, udtalte før afgørelsen, at han ikke kunne se sig selv i et formandskab med Morten Refskov.  

 

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal