Formanden for Københavns Universitet stopper

Bestyrelsesformand Mads Krogsgaard Thomsen og medlemmerne Sine Sunesen og Kari Melby har sidste dag i Københavns Universitets bestyrelse ved årets udgang.

Mads Krogsgaard Thomsen
Mads Krogsgaard Thomsen (59) Koncerndirektør for Forskning og Udvikling, Novo Nordisk, bestyrelsesformand, Københavns Universitet
Sine Sunesen
Sine Sunesen (52) Adm. direktør, Akademikerne

Københavns Universitet er på jagt efter en ny formand og to nye eksterne medlemmer. Det oplyser universitet på sin hjemmeside.

Årsagen til bestyrelsesskiftet ligger i, at bestyrelsesformand Mads Krogsgaard Thomsen og medlemmerne Sine Sunesen og Kari Melbys anden og sidste funktionsperiode udløber.

Universitetet opfordrer derfor alle interesserede, der opfylder de relevante krav, til at indstille sig selv som formand eller medlem.

Ønske om en aktiv topleder
Afgående formand Mads Krogsgaard Thomsen er koncerndirektør i Novo Nordisk med ansvar for forskning og udvikling. Han har bestredet formandsposten siden august 2017 og har desuden siddet i bestyrelsen siden 2012. Han har tidligere siddet i DTU's bestyrelse og været ansat hos Leo Pharma.

Sine Sunesen og Kari Melby, der også tager afsked med bestyrelsen i det nye år, er henholdsvis administrerende direktør i Akademikerne og professor ved Universitetet i Trondheim.

Et af kravene til de nye medlemmer er, at de skal være anerkendte forskere. Desuden skal formanden gerne være aktiv topleder med erfaring inden for strategisk ledelse af en stor virksomhed eller organisation.

Sådan vælges de nye medlemmer
To nedsatte indstillingsorganer får til opgave at indhente forslag til de nye bestyrelsesmedlemmer og den nye formand. Organerne indstiller herefter kandidaterne til Københavns Universitets udpegningsorgan, der står for den endelige udpegning.

Bestyrelsen er universitets øverste myndighed. Det er dette organ, som blandt andet ansætter rektor og fastlægger universitetets budget.

Da der er tale om eksterne medlemmer, er det ikke muligt for studerende eller ansatte ved universitetet at stille op.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal