Forskere modtager 22 millioner til coronarelaterede projekter

Danmarks Frie Forskningsfond har hastebehandlet 370 ansøgninger til coronamidler og har nu udvalgt 15 coronarelaterede forskningsprojekter, der samlet modtager 22 millioner kroner.

David Dreyer Lassen
David Dreyer Lassen (46) Bestyrelsesformand, Danmarks Frie Forskningsfond, professor, Økonomisk Institut, Københavns Uni. og centerleder, Copenhagen Centre for Social Data Science

Krisehåndtering i danske virksomheder, civilsamfundets mobilisering af frivillige og virtuelle ritualers betydning i en krisetid.

Listen over de 15 coronarelaterede forskningsprojekter, der nu modtager i alt 22 millioner kroner fra Danmarks Frie Forskningsfond, spænder videnskabeligt bredt.

Det oplyser fonden i en pressemeddelelse.

På trods af den korte ansøgningsfrist på ni dage modtog fonden i alt 370 ansøgninger. Fondens bestyrelsesformand, David Dreyer Lassen, udtaler i den forbindelse i pressemeddelelsen:

"Der har været overvældende interesse for opslaget, og der er kommet rigtig mange gode ansøgninger på tværs af alle videnskabelige områder, så det har været en svær beslutningsproces."

Fonden har lagt fokus på, at forskningen skal kunne sættes i gang umiddelbart i forlængelse af bevillingen, og at projekterne skal kunne skabe viden, der kan afbøde coronakrisen.

Blandt andre har professor MSO ved Institut for Statskundskab på Københavns Universitet Asmus Leth Olsen modtaget 216.000 kroner til at undersøge, hvordan man mest effektivt kan ændre folks daglige adfærd for at hindre sygdomsspredning.

Læs mere om de 15 projekter her.

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal