Forsvarsminister udskyder Grønlands-besøg efter skandalesag

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) må udsætte sin rejse til Grønland efter sagen om manglende kontrol og mulig svindel i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

Trine Bramsen
Trine Bramsen (39) Forsvarsminister (S), MF (S)

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse fik fredag hård kritik fra Statsrevisorerne og Rigsrevisionen, og derfor aflyser ministeren sit planlagte besøg mandag og tirsdag i Grønland for at få klarhed i sagen. Turen forventes gennemført i det nye år i stedet, oplyser ministeriet.

"Der er rettet en meget alvorlig kritik mod Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Det er en sag, som jeg tager dybt alvorligt – og som jeg hurtigst muligt ønsker at nå til bunds i og rydde op efter. Det samme gælder ministeriets håndtering af sagen," siger Trine Bramsen.

Som omtalt på Altinget fredag har forsvarsministeren givet sin departementschef, Thomas Ahrenkiel, tre dage til at forklare sin egen og ministeriets rolle i skandalen om regnskabsrod i Forsvarets Ejendomsstyrelse.

Hun har bedt sin nærmeste embedsmand redegøre for, hvorfor der angiveligt gik mere end syv måneder, fra Rigsrevisionen orienterede departementschefen om det alvorlige regnskabsrod i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, til ministeren blev orienteret om sagen.

Ifølge statsrevisorernes formand, Henrik Thorup (DF), orienterede Rigsrevisionen nemlig departementschefen om sagen i april i år, da Rigsrevisionen fik en henvendelse fra en whistleblower.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal