Frederiksberg opkalder plads efter fhv. borgmester John Winther (K)

Den afdøde, mangeårige konservative borgmester på Frederiksberg, John Winther, får plads ved CBS og Frederiksberg Centret opkaldt efter sig, foreslår kommunalpolitikere.

John Winther
John Winther (1935-2017) Fhv. formand, Ældrerådet, Frederiksberg Kommune, fhv. borgmester (K)

I 23 år sad han som borgmester på det konservative Frederiksberg og blev dermed en af de længstsiddende og formentlig også mest kendte borgmestre i Danmark.

Og nu, snart to år efter hans død i julen 2017, er det på tide, at Frederiksberg Kommunes konservative borgmester fra 1978-2000, John Winther, får en plads opkaldt efter sig på den blå ø omgivet til alle sider af det røde, københavnske hav, skriver Berlingske.

Dermed bliver han skrevet ind i en mere end 100 år lang, konservativ tradition på Frederiksberg, hvor tidligere borgmestre får en plads, en vej eller gade i byrummet opkaldt efter sig.

Det er kommunens by- miljøudvalg, der i en indstillingen forud for kommunalbestyrelsesmøde mandag anbefaler, at dele af det nuværende Solbjerg Plads, hvor CBS har hovedindgang, og hvor der også er indgang til Frederiksberg Centret, bliver omdøbt til John Winthers Plads.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal