Byrådsmedlem forlader DF efter opfordring til formandsskifte

Byrådsmedlem Hans K. Sønderby forlader Dansk Folkeparti efter kritik fra partimedlemmer. Han bliver dermed løsgænger i Esbjerg Byråd. 

Hans K. Sønderby
Hans K. Sønderby Byrådsmedlem, Esbjerg Kommune
Kristian Thulesen Dahl
Kristian Thulesen Dahl (51) Partiformand (DF), MF

Byrådspolitiker i Esbjerg Kommune, Hans K. Sønderby, melder sig ud af Dansk Folkeparti få dage efter, han opfordrede Kristian Thulesen Dahl (DF) til at gå af som formand for partiet og i stedet overlade formandsposten til Morten Messerschmidt (DF).

Det skriver JydskeVestkysten.

Hans K. Sønderbys opfordring til et formandsskifte mødte en del kritik fra forskellige partimedlemmer, og det har fået ham til at melde sig ud af partiet. Han bliver i stedet løsgænger i Esbjerg byråd, da han ikke længere kan se grundlaget for et konstruktivt samarbejde.

"Jeg prøver at formulere mig sådan, at det ikke skader mine omgivelser, men det kan ikke nytte, at jeg ikke må udtrykke mig rimeligt klart om mine holdninger. Det kunne så ikke tåles, og nu har jeg så sommerferien til at tænke over, hvad der skal ske," siger han til JydskeVestkysten. 

Hans K. Sønderby blev valgt ind i Esbjerg Byråd ved valget i 2017 og har tidligere siddet i byrådet for Radikale Venstre. 

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal