H.C. Andersen Centrets leder stopper

Lederen af H.C. Andersen Centret, Johannes Nørregaard Frandsen, går på pension.

Johannes Nørregaard Frandsen
Johannes Nørregaard Frandsen (69) Formand, Kulturministeriets Forskningsudvalg, professor mso, afgående leder, H.C. Andersen Centret, Syddansk Universitet

Johannes Nørregaard Frandsen, som har været leder af H.C. Andersen Centret ved Institut for Kulturvidenskaber på Syddansk Universitet gennem ni år, går på pension til august.

Det skriver universitetet i en pressemeddelelse.

"Man plejer at sige, at ingen er uundværlig. Men det tæller ikke her," siger institutleder Per Krogh Hansen.

"Vi kommer til at savne ham – som fagmand og som personlighed".

69-årige Johannes Nørregaard Frandsen har en kandidatgrad i nordisk litteratur fra Odense Universitet og forskede i begyndelsen af sin karriere i rockmusik og ungdomskultur.

Siden blev han en del af forskningsmiljøet omkring dansk kultur- og bevidsthedshistorie og var med til at grundlægge moderne kulturstudier i Danmark.

Han var institutleder for Institut for Litteratur, Kultur og Medier på Syddansk Universitet fra 1999 til 2011, hvorefter han blev leder af H.C. Andersen Centret.

"Med centrets interkulturelle perspektiv har vi udvidet forståelsen af H.C. Andersen som en i sandhed global forfatter, der læses forskelligt i Kina, Rusland, USA," siger han i pressemeddelelsen.

Johannes Nørregaard Frandsen fortsætter som professor emeritus og projektleder for Danske Digterruter.

Syddansk Universitet har ikke afklaret, hvem der skal lede H.C. Andersen Centret. Universitetet arbejder på at reorganisere centeret og forventer ikke at have fundet ny leder til august.

Institutleder Per Krogh Hansen får ansvaret for centerledelsen, indtil universitetet præsenterer den nye leder.

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal