Henrik Qvortrup bliver politisk redaktør på B.T.

Henrik Qvortrup vender tilbage til redaktørstolen for første gang siden "tys-tys-sagen" og skal nu stå i spidsen for B.T.'s styrkede politiske redaktion. 

Henrik Qvortrup
Henrik Qvortrup (56) Forfatter, foredragsholder, kommentator, fhv. politisk analytiker, MetroXpress og TV2, fhv. chefredaktør, Se og Hør, fhv. pressechef for Anders Fogh Rasmussen, fhv. radiovært, Radio47syv

Fremover er det den politiske kommentator, journalist og tidligere redaktør Henrik Qvortrup, der skal stå for B.T.'s politiske dækning af den politiske udvikling inden for Christiansborgs mure.

Det skriver B.T.

Henrik Qvortrup bliver redaktør for B.T.'s politiske redaktion med øjeblikkelig varsel og siger derfor farvel til sin seneste stilling som politisk kommentator på Ekstra Bladet.

Han vender dermed tilbage til B.T., hvor han var chefredaktør for 20 år siden.

"Jeg glæder mig til at give B.T. en endnu skarpere og mere markant profil indenfor dansk politik," siger han til B.T.

B.T. har det seneste år udvidet sin stab af journalister på Borgen, og redaktionen består nu af fem journalister.

Sideløbende med redaktørjobbet skal Qvortrup producere et ugentligt mediemagasin på podcast, oplyser han på sin LinkedIn-profil.

Den nye stilling som politisk redaktør betyder, at han fremover kun dækker den politiske arena for B.T. og må give afkald på sin løbende dækning af politik for MediaWatch, BorgenLateNight og podcasten BorgenUnplugged. 

Tilbage i redaktørstolen
Henrik Qvortrup bliver redaktør for første gang, siden han i 2016 blev idømt fængselsstraf i den såkaldte "tys-tys-sag", hvor han som chefredaktør på Se og Hør i samarbejde med en kilde havde fået adgang til kendte personers kreditkortoplysninger.

Forinden den sag har han erfaring fra sin tid som redaktionschef på Ekstra Bladet, chefredaktør på B.T. og politisk redaktør på TV 2. 

Som politisk redaktør kan han desuden trække på sine erfaringer fra en række medier, hvor han tidligere har gravet og dækket Borgens politiske spil som politisk kommentator og journalist for blandt andet Jyllands-Posten, Berlingske, Ekstra Bladet og TV 2.

 

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal