Om  
Michael Dahl Nielsen

Højtstående chef forlader Kulturministeriet efter "vanvittigt" år

Michael Dahl Nielsen har besluttet at trække stikket og forlade sin stilling i Kulturministeriet. "Det hænger ikke længere sammen," forklarer han.

Martin Mauricio

Da Joy Mogensen (S) rykkede fra borgmesterkontoret i Roskilde til ministerkontoret i Kulturministeriet, fulgte Michael Dahl Nielsen med. 

Han fratrådte som kommunal pressechef og fulgte i stedet med til Slotsholmen, hvor han indtog en højtplaceret chefstilling med ansvar for Kulturministeriets enhed for Politik og Kommunikation. 

Men efter blot lidt over et år i stillingen, har Michael Dahl Nielsen valgt at takke af. Arbejdspresset er blevet for stort, forklarer han selv i et Linkedin-opslag.

"Det sidste år i Kulturministeriet har været vanvittigt. Ministeriet blev til et Corona-ministerie. Jeg har arbejdet som en gal. Dag, nat, i weekender og ferier. Og nu hænger det ikke sammen mere," skriver Michael Dahl Nielsen. 

Han oplyser, at han den kommende tid vil koncentrere sig om familien, vennerne og sig selv. Samtidig takker han alle sine kolleger i Kulturministeriet for kampen. 

"I min bog er alle jer bureaukrat-typer også af nogle Coronaens vigtigste helte, selvom uniformen er jakkesæt og ikke hvide kitler," skriver han. 

Michael Dahl Nielsen er uddannet cand.comm. fra Roskilde Universitet, og han har tidligere fungeret som pressechef i NaturErhvervsstyrelsen (Landbrugsstyrelsen, red.) og som pressesekretær i Miljø- og Fødevareministeriet. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Michael Dahl Nielsen

Pressechef, Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
cand.comm. (Roskilde Uni., 2009)