Ib W. Jensen stopper som landbrugsformand efter 18 år

Fhv. viceformand i Landbrug & Fødevarer Ib Walther Jensen har valgt ikke at genopstille som formand for Fyns Familielandbrug.

Ib W. Jensen
Ib W. Jensen (70) Jordbruger, byrådsmedlem (V), fhv. viceformand, Landbrug & Fødevarer, fhv. formand, Dansk Familielandbrug og Landbrugslotteriet

Fyns Familielandbrug skal vælge ny formand på torsdagens generalforsamling.

Det skriver LandbrugØst.

Ib W. Jensen har udover at passe sit landbrug i Koppenbjerg ved Glamsbjerg gennem mere end 40 år også varetaget en række centrale hverv, primært inden for landbrugsfaglige og -politiske områder. Senest 18 år som formand for Fyns Familielandbrug.

Den post forlader han nu. Han har valgt ikke at stille op til genvalg på Fyns Familielandbrugs generalforsamling torsdag 19. marts.

Ib W. Jensen blev i 1974 medlem af den lokale husmandsforening i Ørsted, og sidst i 1970'erne kom han i bestyrelsen. I 1989 valgtes han til bestyrelsen for Fynske Husmandsforeninger, hvor han blev formand for planteavlsafdelingen. Samme år blev han medlem af Landsudvalget for Planteavl.

I 2002 valgtes han til formand for Fyns Familielandbrug. Året efter fusionerede Landboforeningerne og Dansk Familielandbrug til Dansk Landbrug, der, da virksomhederne i 2009 kom med, blev til Landbrug & Fødevarer.

I perioden fra 2004 til 2013 var Ib W. Jensen formand for Landbrug & Fødevarers Familielandbrugssektion, og dermed samtidig vicepræsident i landsorganisationen.

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal