Island får ny statsminister efter skattely-skandale

Islands minister for fiskeri og landbrug, Sigurdur Ingi Johannsson (Fremskridtspartiet), er blevet udnævnt som ny statsminister, efter den hidtil siddende statsminister, Sigmundur David Gunnlaugsson, er gået af efter afsløringen af Panama-papirerne.

De to partier i Islands borgerlige regering, Framsóknarflokkurin (Fremskridtspartiet) og Sjálfstæðisflokkurinn (Selvstændighedspartiet), er blevet enige om at udnævne en ny statsminister.

Det skriver Finans.dk.

Det bliver Sigurdur Ingi Johannsson, som indtil nu har været minister for landbrug og fiskeri, der sætter sig i statsministerstolen. Her skal han foreløbigt sidde indtil efteråret 2016, hvor der vil efter aftale mellem regeringen og oppositionspartiet, Píratar (Piratpartiet), vil blive udskrevet nyvalg.

Den nye statsminister i Island kommer til, efter den hidtil siddende statsminister Sigmundur David Gunnlaugsson har måtte trække sig. Det har han gjort, efter det er kommet frem, at han angiveligt er involveret i den skattelyskandale, der er blevet afsløret af Panamapapirerne. Sigmundur David Gunnlaugsson er under anklage for at have skjult en familieformue i millionklasssen i et skattely på De Britiske Jomfruøer.

Siden lækket af Panamapapirerne søndag aften har tusindvis af islændinge protesteret mod den siddende regering. Tirsdag aften var over 22.000 samlet foran det islandske parlament, Altinget (ej at forveksle med nærværende netavis).

lls@altinget.dk

Tilbage til navnenyt »

Prøv transport gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement