Jarlov ny folketingskandidat i Lyngby

Bestyrelsen i den konservative vælgerforening i Lyngby-Taarbæk har indstillet, at Rasmus Jarlov bliver kredsens nye folketingskandidat.

Rasmus Jarlov
Rasmus Jarlov (43) MF (K)
Rasmus Jarlov, som er politisk leder for Konservative i København, er blevet indstillet som folketingskandidat i Lyngby-Taarbæk af en enig vælgerforeningsbestyrelse. Selve opstillingen vil ske på en ekstraordinær generalforsamling 21. april. Dermed skifter han som folketingskandidat fra Nordsjællands Storkreds til Københavns Omegns Storkreds.

Benedikte Kiær blev valgt i storkredsen ved det seneste valg, men trak sig, da hun blev borgmester i Helsingør. Charlotte Dyremose, som ved årsskiftet er indtrådt i Folketinget på Kiærs plads, ønsker ikke at genopstille.

Uanset sin nye kreds og målet om at komme i Folketinget fortsætter Rasmus Jarlov i Borgerrepræsentationen i København:

"Jeg fortsætter selvfølgelig det arbejde, som borgerne i København valgte mig til i efteråret. Jeg tror dog, at jeg kan gøre en endnu større forskel i Folketinget end som oppositionspolitiker i København," siger han i en pressemeddelelse.

Rasmus Jarlov sad i Folketinget i perioden 2010-2011 som afløser for Connie Hedegaard, men fik på trods af 3.372 personlige stemmer ikke genvalg, da Konservative mistede over halvdelen af sine pladser i Folketinget, og kun Per Stig Møller blev valgt i København, hvor Rasmus Jarlov også var opstillet.

Ved kommunalvalget i efteråret fik han 5.685 personlige stemmer og overtog posten som politisk leder i Borgerrepræsentationen, hvor han sidder i sin anden valgperiode.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal