Jens Hald er ny folketingskandidat for Venstre

Det tidligere folketingsmedlem og borgmester i Lejre og nuværende Kommitterede i Hjemmeværnet, Jens Hald, er valgt som Venstres spidskandidat i Holbæk-kredsen.

Jens Hald Madsen
Jens Hald Madsen (51) Direktør, Hald Consulting, fhv. adm. direktør, World Watch Institute, fhv. borgmester (V), Lejre Kommune, fhv. MF
Jens Hald har siddet i Folketinget for Venstre fra 1994 til 2007. Desuden har han været borgmester i Lejre Kommune i perioden 2002-2006.

Jens Hald var Venstres udenrigsordfører fra 2006-2007, og han har været medlem af Det Udenrigspolitiske Nævn, Erhvervsudvalget, NATO's Parlamentariske Forsamling og Interparlamentarisk Union. Jens Hald har desuden været næstformand for Forsvarsudvalget og fungeret som stedfortræder i Europaudvalget og Udvalget for Videnskab og Teknologi.

De seneste fire år har han været Kommitteret i Hjemmeværnet, hvilket betyder, at han har været ansvarlig for den civile halvdel af hjemmeværnets topledelse. Jens Hald blev i november 2009 civil styrelseschef (Kommitteret), som er en politisk udpegning for en 4-årig periode, som dermed stopper i år.

Jens Hald har en master i Europastudier fra Københavns Universitet og er desuden uddannet civiløkonom (HD i udenrigshandel).

Tilbage til navnenyt »

Prøv kommunal gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement