Jørgen Mads Clausen, Danfoss får årets hæderspris fra PwC

HÆDER: Jørgen Mads Clausen (70), formand for familievirksomheden Danfoss A/S i Nordborg på Als, modtag i dag årets hæderspris hos PwC.

Jørgen Mads Clausen
Jørgen Mads Clausen (70) Bestyrelsesformand, Danfoss, fhv. bestyrelsesformand, DI Energi

Det skete ved årets ejerleder-konference hos det store revisionsselskab PwC i Hellerup.

Prisen uddeles af PwC, Nykredit og Dansk Erhverv.

"Hædersprisen går i år til en ejerleder, der står i front for en af Danmarks mest toneangivende virksomheder, der samtidig har en betydende rolle på verdensplan. Kort sagt er der tale om et fyrtårn i dansk og internationalt erhvervsliv," sagde Christian F. Jakobsen, partner og direktør i PwC ved uddelingen.

Jørgen Mads Clausen erklærede sig rede til at fortsætte i en rum tid endnu, men ærgrede sig også over, at der ikke står et familiemedlem klar til at tage over i den øverste ledelse af virksomheden.

Juryen fremhævede, at Jørgen Mads Clausen altid har stået ved familieejerskabet, men også er trådt til side, når det har været hensigtsmæssigt.

"Brugen af ledelseskræfter uden for familien kom på en helt konkret prøve, da den globale finanskrise tog fart. Dette års hædersprismodtager viste i den forbindelse tillid til den siddende professionelle ledelse, der fik arbejdsro til at drive den rigtige krisehåndtering, og virksomheden kom bedre rustet ud af finanskrisen end mange af sine konkurrenter," noterede Christian F. Jakobsen.

I en samtale med dagens konferencier - som sædvanlig Cecilie Beck fra TV 2 - fortalte Jørgen Mads Clausen om en opvækst, hvor Danfoss allerede var stor, og derfor prægede hans forhold til skolekammeraterne:

"De sagde i skolen, at "I har nok fået en flyvemaskine!". Det havde mine forældre ikke fortalt mig. Men min mor lærte mig at være beskeden. Hun var så beskeden på mine vegne, at pressen udlagde det, som om hun ikke ville have mig som direktør," sagde Jørgen Mads Clausen og glædede sig over, at det alligevel endte sådan.

De omkring 300 fremmødte ejerledere rejste sig i en stående ovation for lederen af den globale teknik- og miljøvirksomhed fra Als, der ikke vil nøjes med at være nr. ét, to eller tre. Kun nr. ét. Globalt med sine produkter, understregede Jørgen Mads Clausen.

Tidligere modtagere af hædersprisen er Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla og Lars Larsen fra Jysk.

red@altinget.dk

Tilbage til navnenyt »

Prøv uddannelse gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement