Journalist er tiltalt i sag om fortrolige oplysninger

En BT-journalist er tiltalt for at viderebringe fortrolige oplysninger om den afdøde terrorist Omar el-Husseins familie.

Finn Rudaizky
Finn Rudaizky (77) Medlem (DF), Københavns Borgerrepræsentation, regionsrådsmedlem, Region Hovedstaden, fhv. formand, Det Mosaiske Trossamfund

Anklagemyndigheden har efter straffelovens paragraf 152 d, stk. 2 tiltalt en journalist fra BT for at have viderebragt oplysninger om Omar el-Husseins families rent private forhold. 

Det skriver BT.

"Det er en sag, vi ser frem til med meget stor sindsro. Han har blot passet sit job som journalist, men det bliver en spændende og principiel sag," siger Michael Dyrby, ansvarshavende chefredaktør på BT.

Den tiltalte journalist kræves idømt en bøde for viderebringelse af oplysningerne, som Finn Rudaizky, medlem af Københavns Borgerrepræsentation og regionsrådet i Hovedstaden for Dansk Folkeparti, lækkede til den tiltalte kort tid efter el-Husseins angreb på henholdsvis Krudttønden på Østerbro og synagogen i Krystalgade.

Finn Rudaizky er allerede blevet dømt i sagen, der i februar 2017 endte med at koste ham i alt 10.000 kroner samt en afgørelse fra Valgbarhedsnævnet, der i en periode tvang ham til at forlade sine to politiske poster.

Sagen kommer for Københavns Byret 21. og 22. marts.

becker@altinget.dk

Tilbage til navnenyt »

Prøv kommunal gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement