JP-profil trækker sig som formand for Folketingets Presseloge

Politisk redaktør ved Jyllands-Posten Marchen Neel Gjertsen trækker sig som formand for Folketingets Presseloge. DR's politiske reporter Rikke Gjøl Mansø stiller op som afløser.

Marchen Neel Gjertsen
Marchen Neel Gjertsen (34) Leder af den politiske redaktion, Jyllands-Posten, fhv. formand, Folketingets Presseloge
Rikke Gjøl Mansø
Rikke Gjøl Mansø Politisk reporter, DR

Når Folketingets Presseloge 28. august holder sin årlige generalforsamling, bliver det blandt andet for at vælge en ny formand.

Formanden de sidste godt to år, Jyllands-Postens politiske redaktør og medlem af nyhedsledelsen Marchen Neel Gjertsen ønsker nemlig ikke genvalg.

"Beslutningen skyldes, at jeg i de seneste år har fået mere og mere at se til på Jyllands-Posten, hvorfor min tid til det frivillige arbejde i Presselogen er tilsvarende begrænset. Efter min mening er foreningen bedre stillet med en, der har bedre tid til at prioritere det vigtige arbejde. Jeg stiller derfor blot op som bestyrelsesmedlem og vil gerne dele mine erfaringer med en ny formand, men ønsker ikke selv at stå i spidsen længere."

Marchen Neel Gjertsen står også klar med en opfordring til de op mod 200 politiske journalister for, hvem de skal vælge som ny formand for deres presseloge:

"Rikke Gjøl Mansø er heldigvis klar til at blive vores nye formand," oplyser den afgående formand.

Rikke Gjøl Mansø er politisk reporter på DR.

Marchen Neel Gjertsen blev formand i februar 2017 efter Altingets daværende redaktionschef Anders Jerking.

Generalforsamlingen skal blandt andet også tage stilling til eventuelt genvalg af to andre politiske journalister til bestyrelsen: Berlingskes politiske redaktør Pia Glud Munksgaard og Christine Cordsen, DR.

Folketingets Presseloge varetager mediernes interesser over for Folketingets ledelse, Præsidiet, blandt andet i spørgsmål om journalisternes adgang til Christiansborg og redaktionernes lokaleforhold i bygningen.

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal