K mister eneste byrådsmedlem i Frederikshavn Kommune

Peter Nielsen har valgt at blive løsgænger efter uenigheder med sine partifæller, og han har derved efterladt De Konservative uden en politisk stemme i Frederikshavn Byråd. 

Peter E. Nielsen
Peter E. Nielsen Byrådsmedlem, Frederikshavn Kommune
Birgit S. Hansen
Birgit S. Hansen (53) Borgmester (S), Frederikshavn Kommune

Peter Nielsen er ikke længere enig med De Konservative i, hvordan partiets politiske linje skal være, og derfor har han nu valgt at blive løsgænger. Det betyder, at De Konservartive har mistet deres eneste repræsentant for partiet i Frederikshavns byråd. 

Det skriver Nordjyske. 

"Vi har ikke kunnet blive enige om, hvad vej vi skal gå, og det ser ud til, at bestyrelsen gerne vil have noget fornyelse frem mod næste valg. Jeg har knoklet for mit parti. Nok er nok, så jeg tager mit gode tøj og går," siger Peter Nielsen. 

Peter Nielsen fortsætter i byrådet, hvor han fastholder sine poster i økonomiudvalget og i plan- og miljøudvalget. Perioden ud er han upolitisk. Peter Nielsen er ikke afvisende overfor, at han melder sig ind i et parti igen, men det bliver ikke nu. Han skal først sunde sig efter bruddet med sit parti gennem 40 år. 

Den socialdemokratiske borgmester i Frederikshavn Kommune, Birgit Hansen, forestiller sig, at at det må være et tab for De Konservative at undvære Peter Nielsen.

"Peter Nielsen har fået det maksimale ud af at være De Konservatives eneste repræsentant i byrådet. Han har fået stor indflydelse, blandt andet fordi han er i stand til at indgå i et kompromis," siger Birgit Hansen.

Peter Nielsen har været medlem af byrådet siden 2005. Desuden er han formand for Ålbæk Handelsstandsforening og formand i kommunens Det Grønne Råd. Desuden har han været med i finalen om titlen som Årets Nordjyde. 

 

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal