Kanalcheferne på DR2 og P1 takker af

Både kanalchefen på DR2 Michael Thouber og P1’s kanalchef Anders Kinch-Jensen fratræder deres stillinger. 

I løbet af sommeren har både Michael Thouber fra DR2 og Anders Kinch-Jensen fra P1 fundet nyt job.

Michael Thouber har de seneste tre år haft ansvaret på DR2, men starter 1. september som ny direktør for Kunsthal Charlottenborg.

På DR’s hjemmeside udtaler mediedirektør Gitte Rabøl:

”Jeg kommer til at savne Michael på holdet, selv om jeg har fuld forståelse for, at han har valgt at sige ja til et spændende tilbud. Michael har de sidste tre år haft ansvaret for DR2 og har på kort tid formået at udvikle kanalen i en retning med større vægt på markant journalistik og aktuelle dagsordener. Michael har desuden sikret, at DR2 på trods af store forandringer har fastholdt sin unikke stil og fortsat er Danmarks stærkeste mediebrand.”

I sin nye stilling ønsker Michael Thouber at arbejde for at bringe kunsten tilbage i samfundsdebatten: 

"Jeg vil gerne være med til at finde den næste Yahya Hassan inden for billedkunstens verden. Han er en begavet kunstner og samtidig en gamechanger for den offentlige debat. Der er mange flere med hans format og talent på kunstscenen. Jeg vil gerne gøre Kunsthal Charlottenborg til et sted, hvor danskerne kan møde visionære, provokerende og relevante betragtninger om den tid, vi lever i."

Det udtaler han ifølge Kopenhagen.dk

Også P1’s kanalchef Anders Kinch-Jensen forlader sin post. Det sker 1. oktober, hvor han tiltræder i stillingen som skoleleder på FOF Odense-Fredericia-Middelfart.

Kinch-Jensen startede på DR i begyndelsen af 1980’erne, og har i årenes løb været vidt omkring i Danmark Radio.

Mediedirektør Gitte Rabøl siger farvel med ordene:

”Anders har i den grad sat sit præg på P1. Han har været kanalchef i mere end 14 år og har i den periode været garanten for, at P1 på én gang har kunnet være publicistisk fyrtårn og Danmarks suverænt mest lyttede taleradio. Jeg har stor respekt for det professionelle og dedikerede stykke arbejde, Anders har udført, og vi er mange, der kommer til at savne ham, når han forlader DR.”

Ledelsen af P1 overtages i første omgang af radiochef Tor Arnbjørn.


    Politik har aldrig været vigtigere
    Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
    Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser