Kendt præst er ny folketingskandidat for Konservative

Marie Høgh har i en længere periode engageret sig i den offentlige debat fra sin præstebolig i Uggeløse, men nu vil hun over på den anden side af bordet. Hun stiller derfor op for Konservative til næste valg.

Marie Høgh
Marie Høgh (33) Debattør, sognepræst, Lynge-Uggeløse Sogn

Selvom Marie Høgh har fået tilbud fra en række partier i Folketinget, var hun aldrig rigtig i tvivl om, at Konservative var det rigtige parti for hende. Den latente kærlighed er nu blevet præsent, og hun stiller derfor op til det forestående valg for partiet. Det skriver BT

Marie Høgh har længe været en bramfri og ivrig debattør – og nydt det, men den rolle er hun nu klar til at skifte ud med en mere forpligtende rolle som politiker.

"Selvom jeg altid i hjertet har været konservativ, har jeg nydt at være en 'fri ånd' i debatten. Men jeg har gennem længere tid barslet med tanken om at engagere mig i politik, der ligesom et præstearbejde er et kald. Det handler om, hvad vi har fået overleveret af tidligere generationer, og hvad vi giver videre. Det handler ikke kun om lukkede grænser og Dannebrog. Konservativ politik handler om alle samfundsområder, plus at vi gerne vil hjælpe samfundets svage", siger Marie Høgh til BT.

Den nye folketingskandidat er sognepræst i Lynge-Uggeløse Sogne på Nordsjælland, klummeskribent for BT og Kristeligt Dagblad og medvirker desuden i Søndagsfrokosten på P1 og News og Co. på TV 2. 

Privat er hun gift og har to papbørn. 

 

ravnborg@altinget.dk

Tilbage til navnenyt »

Prøv fødevarer gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement