Klaus Riskær dropper endnu en folketingskandidat

Dorte Jarlby var folketingskandidat for Klaus Riskær Pedersen. Nu er hun fjernet fra partilisten på grund af dårligt samarbejde.

Klaus Riskær Pedersen
Klaus Riskær Pedersen (64) Iværksætter, partistifter, Klaus Riskær Pedersen, fhv. MEP (V)

Klaus Riskær har endnu en gang vraget en folketingskandidat. Denne gang er der tale om Dorte Jarlby, som var opstillet i Vestjyllands Storkreds. Det skriver TV Midtvest.

Partiets stifter, Klaus Riskær Pedersen, begrunder det med, at Jarlbys samarbejde med de andre kandidater ikke fungerede.

"Hvis man ikke kan fungere med de andre kandidater, hvordan vil det så ikke gå i Folketinget? Det er aldrig sjovt at fortælle en kandidat, at vedkommende ikke skal stå på listen mere, men det er min opgave at sikre, at samarbejdet fungerer, og jeg vil hellere tage øretæven nu, end når det er for sent. Hun passede bare ikke ind på listen," siger Klaus Riskær Pedersen til TV Midtvest.

Dorte Jarlby er tidligere medlem af Venstre. Hun forsøgt i sommeren 2018 at blive partiets folketingskandidat i Ringkøbing-Skjern efter Esben Lunde Larsen. Tidligere i år meldte hun sig ud af Venstre for at tilslutte sig Riskærs nye parti.

Ifølge Dorte Jarlby besluttede hun selv at gå.

"Klaus vil gerne bestemme rigtig mange ting, og det kommer bare ikke til at ske, og så har jeg taget den beslutning, at jeg ikke har lyst til at være med," siger hun til TV Midtvest.

Klaus Riskær Pedersens kandidat i Vestjyllands Storkreds er nu Kim Durup fra Herning. 

Tilbage i februar blev en anden kandidat også vraget af Klaus Riskær Pedersen. Det var Christina Asklund, der blot var opstillet i to dage.

sara@altinget.dk

Tilbage til navnenyt »

Prøv civilsamfund gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement