Klimaprofessor modtager Forskningskommunikationsprisen 2019

Professor i klima og økonomi Kirsten Halsnæs fra DTU er årets modtager af Forskningskommunikationsprisen. Den bliver uddelt i forbindelse med Forskningens Døgn. 

Kirsten Halsnæs
Kirsten Halsnæs (63) Professor mso, DTU
Tommy Ahlers
Tommy Ahlers (43) MF (V), iværksætter

Klimaprofessor Kirsten Halsnæs fra DTU modtager Forskningskommunikationsprisen 2019 for sit vedholdende engagement i at få klimaet på dagsordenen.

Det skriver Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse.

Kirsten Halsnæs får prisen, fordi hun i mere end 20 år har været en tydelig stemme i debatten, som hun har deltaget i gennem landsdækkende medier, radio, tv, foredrag, debatter, kronikker og blogindlæg. 

Hun er en af hovedforfatterne på FN’s klimarapporter og var desuden en del af det FN-panel, der sammen med Al Gore modtog Nobels Fredspris i 2007. 

"Klimaforandringerne er en af de største udfordringer, verden står overfor, og klimaet er for alvor kommet på dagsordenen. Der er kamp om offentlighedens opmærksomhed, og her formår Kirsten Halsnæs, blandt andet gennem sit arbejde i FN’s klimapanel, at skabe et solidt grundlag for klimadebatten," udtaler uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers om prismodtageren.

Uddannelses- og Forskningsministeriet uddeler hvert år Forskningskommunikationsprisen til en forsker, der gør en særlig indsats for at nå ud til den brede offentlighed med sin forskning. Prisen er indstillet af Danmarks Frie Forskningsfond, og med prisen følger 200.000 kroner. 

 

rind@altinget.dk

Tilbage til navnenyt »

Prøv forskning gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement