Københavns Universitet henter dekan fra DTU

Katrine Krogh Andersen skifter posten som forskningsdekan ud med stillingen som dekan ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet i det nye år. 

Katrine Krogh Andersen
Katrine Krogh Andersen (50) Forskningsdekan, DTU, fhv. forskningschef, DMI
Henrik C. Wegener
Henrik C. Wegener (60) Rektor, Københavns Universitet, fhv. rådgiver, Scientific Advice Mechanism, EU-Kommissionen

Et enigt indstillingsudvalg har peget på klimaekspert Katrine Krogh Andersen til at overtage posten som dekan på Københavns Universitets Natur- og Biovidenskabelige Fakultet. 

Det skriver universitetet i en pressemeddelelse

"Det er med glæde og stolthed, at vi kan ansætte Katrine Krogh Andersen som ny dekan på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet. Fakultetet spiller en central rolle i løsningen af store udfordringer i en verden med markante forandringer og øget pres på klima- og naturressourcer," siger Henrik C. Wegener, rektor ved Københavns Universitet og fortsætter:

"Med sin solide ledelseserfaring fra forskellige videnskabelige miljøer, suppleret med en baggrund som klimaforsker, er Katrine Krogh Andersen den helt rette til at stå i spidsen for fakultetet. Også implementeringen af KU's Strategi 2023 bliver en vigtig opgave for den nye dekan."

Katrine Krogh Andersen kommer fra en stilling som forskningsdekan på DTU. Hun har desuden været ansat som forskningschef på DMI og klimaekspert i Klima- og Energiministeriet i forbindelse med COP15-klimatopmødet og har repræsenteret Danmark i FN's klimapanel. 

"Jeg ser frem til at stå i spidsen for forskning og uddannelser ved det Natur- og Biovidenskabelige fakultet på KU. Med udgangspunkt i de stærke faglige miljøer spiller fakultetet en vigtig rolle i en tid, hvor vi skal finde svar og løsninger på globale udfordringer," lyder det fra den nye dekan, Katrine Krogh Andersen. 

Det Natur- og Biovidenskabelige fakultet har 4.000 ansatte og cirka 9.500 fuldtidsstuderende fordelt på 11 institutter og et museum. Katrine Krogh Andersen begynder i stillingen 1. januar 2020. 

Tilbage til navnenyt »

Prøv sundhed gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement