Kolding Kommune fritstiller socialdirektør efter rod i regnskabet

Socialdirektør i Kolding Kommune Lars Rasmussen og en tidligere økonomichef i Kolding Kommune fratræder per dags dato, efter det er blevet afsløret, at de har forsøgt at skjule et stort overforbrug i kommunen.

Jørn Pedersen
Jørn Pedersen (52) Borgmester (V), Kolding Kommune, medlem, KL's bestyrelse

Kolding Kommune har med øjeblikkelig virkning fritstillet socialdirektør Lars Rasmussen.

Det skriver Dknyt.

Det sker, efter det er kommet frem, at han og en tidligere økonomichef har forsøgt at skjule et millionstort overforbrug i regnskabsåret 2018. I mellemtiden har økonomichefen fået nyt job i socialforvaltningen som seniorkonsulent, som han på grund af sagen blev afskediget fra i mandags. 

Kolding Kommune skriver tirsdag i en kortfattet pressemeddelelse, at kommunens revisor, BDO, har konstateret væsentlige fejl på Socialforvaltningens område i regnskabet for 2018. Ifølge pressemeddelelsen er regninger, der hører til 2018, blevet overført til 2019, hvilket er i strid med konteringsreglerne.

"Vi ved, at der er virkelig pres på det specialiserede socialområde, men vi skal jo have den ærlige og redelige viden. Vi skal kende den fulde historie, ellers kan vi ikke handle," siger borgmester Jørn Pedersen (V) til JydskeVestkysten om sagen.

Der er endnu ikke fundet en midlertidig direktør.

I starten af april havde Kolding Kommune en lignende sag, hvor kommunen fritstillede skolechef Lars Svenson efter en skandale om overforbrug på centrale konti på skoleområdet.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal