Næstved-direktør er ny formand for landets velfærdschefer

Jakob Bigum Lundberg afløser Helle Linnet som ny landsformand for Foreningen af Kommunale Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedschefer.

Jakob Bigum Lundberg
Jakob Bigum Lundberg (53) Direktør, Sundhed og Ældre, Næstved Kommune
Helle Linnet
Helle Linnet (64) Formand for foreningen af social, sundheds og arbejdsmarkedschefer i Danmark ( FSD), formand for Social Udviklingscenter (SUS)

Foreningen af Kommunale Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedschefer (FSD), også kendt som Socialchefforeningen, valgte torsdag ny landsformand på sin årlige generalforsamling, der i år blev afviklet virtuelt.

Det oplyser foreningen i en pressemeddelelse.

Ny mand på posten er Jakob Bigum Lundberg, der til dagligt er direktør for sundhed og omsorg, handicap og psykiatri samt arbejdsmarked i Næstved.

Han afløser Helle Linnet, der overlader stafetten efter seks år i formandsstolen. 

"Som fagpolitisk forening spiller FSD en vigtig rolle i at understøtte den politiske debat med faglige og faktuelle oplysninger," siger han og fortsætter:

"Derfor skal vi selvfølgelig lytte til og se tingene fra borgernes side for at kende hele billedet og finde ud af, om vores arbejde gør nytte."

Jakob Bigum er uddannet cand. scient. pol. fra Aarhus Universitet i 1996. Han har tidligere haft forskellige lederstillinger i Kommunernes Landsforening, og i 2006 blev han afdelingschef og siden centerchef for sundhed og sundhedschef i Greve Kommune.

I 2010 blev han direktør for alle velfærdsområder i Stevns Kommune, og den post varetog han frem til 2017, hvor han takkede ja til sin nuværende direktørstilling.

 

 

 

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal