Kommunaldirektør er udpeget som ny ledelsesambassadør

Regeringen, KL og Danske Regioner har valgt Albertslund Kommunes kommunaldirektør Jette Runchel som den nye ledelsesambassadør for offentlig ledelse.

Jette Runchel
Jette Runchel (60) Kommunaldirektør, Albertslund Kommune

Jette Runchel skal som ny ledelsesambassadør for offentlig ledelse stå i spidsen for debatten om god ledelse.

Det skriver DK Nyt.

Det er anden gang, at regeringen, KL og Danske Regioner udpeger en ledelsesambassadør for offentlig ledelse. I 2019 faldt valget på den tidligere sygehusdirektør Dorthe Crüger.

Jette Runchel overtager ambassadørskabet frem til 14. marts 2021.

Hun uddannet cand.phil. fra Københavns Universitet og har en master i Public Policy.

Siden da har hun udvidet sine kompetencer og erfaringer med ledelseserfaring fra en lang årerække i den offentlige sektor og er i dag kommunaldirektør i Albertslund Kommune. 

Tidligere har hun blandt andet beskæftiget sig med arbejdsmarkedsområdet som vicekontorchef i Storstrøms Amt, været regional EU-rådgiver ved det internationale sekretariat og har siddet på posten som sekretariatschef ved Danmarks Bløderforening. 

Målet med ambassadørposten er, at den nyudpegede kommunaldirektør skal bidrage til at holde gang i debatten om offentlig ledelse gennem egne erfaringer og nye perspektiver.

Initiativet om ledelsesambassadører er et led i aftalen om ledelse og kompetencer i den offentlige sektor mellem regeringen, KL og Danske Regioner, der trådte i kraft fra februar 2019.

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal