Kristian Jensen overvejer bestyrelsespost i Dansk Idrætsforbund

Venstres tidligere næstformand overvejer at gå efter en bestyrelsespost i Dansk Idrætsforbund. Han har dog ikke planer om at sætte sig på formandsposten.

Kristian Jensen
Kristian Jensen (48) MF (V)
Jakob Ellemann-Jensen
Jakob Ellemann-Jensen (46) Formand for Venstre, gruppeformand, MF

Efter at have mistet samtlige udvalgsposter og ordførerskaber overvejer Kristian Jensen nu at gå efter en bestyrelsespost i Dansk Idrætsforbund (DIF), skriver DR.

Han afviser dog, at bestyrelsesposten skulle være en hindring for hans politiske arbejde i Folketinget. 

Lørdag fik Kristian Jensen frataget sit ordførerskab på Arktis-området samt sine udvalgsposter, fordi han i et interview med Jyllands-Posten foreslog, at Venstre sammen med regeringen, De Konservative og Radikale Venstre skulle lave en stor reformpakke.

"Jeg er blevet spurgt, om jeg har lyst til at stille op til bestyrelsen i Dansk Idrætsforbund. Det synes jeg er en enormt spændende rolle," udtaler Kristian Jensen til DR.

Jakob Ellemann-Jensen mener ifølge DR heller ikke, at Kristian Jensens politiske karriere i Venstre er slut. Han betegner blandt andet Kristian Jensen som "en fremragende kapacitet" og referer til Venstremandens 20-årige erfaring som medlem af Venstres folketingsgruppe.

Måske en senere formandspost?
Kristian Jensen fortæller, at han lige nu ikke går efter formandsposten i DIF. Han udtaler i denne sammenhæng, at man skal kravle, før man kan gå, og at formandsposten først bliver ledig i 2021. Her stopper den nuværende formand Niels Nygaard ved DIF's årsmøde i maj.

I 2021 stopper den nuværende formand Niels Nygaard ved DIF's årsmøde i maj. Valget om formandsposten skal ifølge Politiken træffes i en kampafstemning blandt DIF's 62 specialforbund.

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal