KU ansætter professor i sociale data i nyoprettet prorektorstilling

Professor David Dreyer Lassen ansættes som prorektor ved Københavns Universitet.

David Dreyer Lassen
David Dreyer Lassen (47) Bestyrelsesformand, Danmarks Frie Forskningsfond, professor, Økonomisk Institut, Københavns Uni. og centerleder, Copenhagen Centre for Social Data Science

Københavns Universitet har oprettet en ny stilling som prorektor for forskning og har ansat professor David Dreyer Lassen for en femårig periode.

Det skriver universitetet på sin hjemmeside. 

David Dreyer Lassen kommer fra en stilling som professor ved Økonomisk Institut på Københavns Universitet og bestyrelsesformand i Danmarks Frie Forskningsfond.

Han forsker i big data og de værktøjer og processer, der skal bruges for at kunne håndtere og udnytte dem. Om sit kommende ansvar siger han ifølge KU's hjemmeside:

"Jeg glæder mig til at være med til at udbygge Københavns Universitet som en afgørende skaber af ny viden på – og på tværs af – alle hovedområder, både til det danske samfund og den internationale forskningsverden. Der skal være plads til de eksperimenterende idéer og de svære spørgsmål, både de, der adresserer morgendagens udfordringer, og de, der skaber grobund for fremtidens forskning og udvikling."

David Dreyer Lassen kommer som prorektor med ansvar for forskning til at indgå i universitetets øverste daglige ledelse.

Han bliver formand for Københavns Universitets Forsknings- og Innovationsråd (KUFIR) og får et særligt ledelsesansvar for Forskning & Innovation, som er en afdeling i universitetets fællesadministration. 

David Dreyer Lassens er uddannet cand.polit. på Københavns Universitet i 1998 og har en ph.d. i økonomi fra 2002.

Han tiltræder stillingen 1.januar.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal