KU's humanister overtager dekanen fra Teologi

Det Humanistiske Fakultet på Københavns Universitet har ansat Kirsten Busch Nielsen som deres nye konstituerede dekan, og hun forlader derfor selvsamme stilling hos det Teologiske Fakultet. 

Kirsten Busch Nielsen
Kirsten Busch Nielsen (58) Dekan, det Humanistiske Fakultet, fhv. dekan, professor, Det Teologiske Fakultet, Københavns Universitet
Henrik C. Wegener
Henrik C. Wegener (61) Rektor, Københavns Universitet, fhv. rådgiver, Scientific Advice Mechanism, EU-Kommissionen
Jesper Kallestrup
Jesper Kallestrup (49) Afgående dekan, Det Humanistiske Fakultet og adj. professor, Københavns Uni., professor, University of Edinburgh

Kirsten Busch Nielsen er blevet ansat som konstitueret dekan hos Det Humanistiske Fakultet - og her bliver det hendes opgave at sidde for bordenden, når fakultetet ansætter nye folk til ledelsen. 

Det skriver Uniavisen. 

"Det er attraktivt at blive del af et fakultet, der i den grad har medansvar for samfundets kulturelle og historiske åndedræt. Det er en uhyre vigtig opgave. Intet samfund kan leve uden det åndedræt. Det ser jeg som en meget vigtig del af at være beskæftiget i humaniora på universitetet," siger Kirsten Busch Nielsen.

Kirsten Busch Nielsen overtager stillingen fra Jesper Kallestrup, som fratrådte efter to år som dekan. Han bliver  derved fritaget fra sine opgaver ved udgangen af maj. Kirsten Busch Nielsen sidder da på posten, indtil en ny dekan formentlig bliver ansat i foråret 2021.

Det Humanistiske Fakultet har været udsat for en række sparerunder de seneste år, der blandt andet resulterede i en del uro og en protestblokade af dekangangen foretaget af studerende i slutningen af 2019. 

"Jeg kender ikke blokadehistorien indefra. Det var et usædvanligt forløb. Jeg hører til dem, der synes, at det giver virkelig god mening, at de studerende er en del af diskussionen om, hvad universitetet og fagområderne skal, og der er heldigvis gode formelle rammer for, at de kan tage deres del af ansvaret," siger Kirsten Busch Nielsen.

KU's rektor, Henrik C. Wegener, er meget tilfreds med at have Kirsten Busch Nielsen ansat som den nye dekan: 

"Kirsten er en stærk, kompetent og erfaren leder, og hun er den helt rette til at sikre fortsat udvikling af forskningen, uddannelserne og administrationen," siger han. 

 

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal