Lise Kingo skal bringe bæredygtighed til FN

Den mangeårige Novo Nordisk-direktør Lise Kingo stryger til tops i FN, hvor generalsekretær Ban Ki-moon har udnævnt hende til direktør for FN’s Global Compact-organisation. Fra den post skal hun styrke samfundsansvaret hos verdens virksomheder.

Lise Kingo
Lise Kingo (58) Direktør, FN’s Global Compact, æresalumne, Copenhagen Business School, fhv. formand, Rådet for Samfundsansvar, adj. professor, Vrije Universiteit, Holland, fhv. koncerndirektør, Novo Nordisk

Det er en prominent dansk figur inden for bæredygtig omstilling, der nu skal stå i spidsen for FN's Global Compact-organisation, hvor mere end 12.000 virksomheder og organisationer fra 170 lande arbejder for menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljøbeskyttelse og korruptionsbekæmpelse.

53-årige Lise Kingo, der indtil sidste år var koncerndirektør i Novo Nordisk, bliver organisationens nye direktør. Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Fra sine mere end 25 år i den danske medicinalgigant er bæredygtighed et område, som hun kender indgående. Her var hun i mange år ansvarlig for netop bæredygtighed og samfundsansvar. Det arbejde kan hun nu trække op på et internationalt niveau.

Global Compact er verdens største initiativ for udbredelse af virksomheders samfundsansvar. En af hovedopgaverne for Lise Kingo bliver her at engagere virksomheder og organisationer verden over i arbejdet for at nå de globale udviklings- og bæredygtighedsmål (SDG), som FN's Generalforsamling forventes at vedtage senere på året under det danske formandskab med Mogens Lykketoft (S) i spidsen.

Lise Kingo er oprindeligt cand.mag. i oldtidskundskab og religion, en uddannelse hun senere supplerede med en HD i afsætningsøkonomi og en mastergrad i ansvarlighed og virksomhedsstrategi. Ud over sin nye stilling som FN-direktør er hun formand for Rådet for Samfundsansvar og adjungeret professor i bæredygtighed og innovation på Vrije Universiteit i Holland.

Tilbage til navnenyt »

Prøv fødevarer gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement