Louisianas direktør i spidsen for samarbejde med Kunsten i Aalborg

Poul Erik Tøjner, direktør for kunstmuseet Louisiana, skal stå i spidsen for et udvidet samarbejde med Kunsten i Aalborg.

Poul Erik Tøjner
Poul Erik Tøjner (61) Museumsdirektør, Louisiana

Kunstmuseerne Kunsten og Louisiana udvider og formaliserer deres kunstfaglige samarbejde til at omfatte hele udstillingsprogrammet på Kunsten i Aalborg.

Samarbejdet skal ledes af Louisianas direktør, Poul Erik Tøjner, som dermed formelt får det overordnede ansvar for det kunstfaglige program på Kunsten i Aalborg.

Det skriver Kulturmonitor.

"Kunsten har igennem en lang periode været i en rigtig positiv udvikling, men med adgangen til Louisianas ressourcer og brand forventer vi at kunne accelerere denne udvikling yderligere. Derfor har vi også – trods mange stærke ansøgninger til det oprindelige direktøropslag – besluttet at genopslå stillingen, så kandidaterne er fuldt bekendt med forudsætningerne, selvom det grundlæggende er den samme selvstændige og markante profil, vi leder efter," siger bestyrelsesformand for Kunsten i Aalborg, Christen Obel. 

Kunsten og Louisiana har igennem de senere år samarbejdet om forskellige udstillinger. Aktuelt viser Kunsten eksempelvis udstillingen 'Twilight Zone' med en række værker fra Louisianas samling af samtidskunst. 

"På Louisiana har vi altid følt et slægtskab med kunstmuseet i Aalborg, fordi det er det andet moderne arkitektoniske hovedværk på museumsfronten i Danmark. Kunsten og Louisiana klæder hinanden," siger Poul Erik Tøjner.

Det nye, mere formaliserede samarbejde træder i kraft ved årsskiftet.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal