Lykke Friis bliver formand for energiorganisation

Tidligere energi- og klimaminister Lykke Friis er blevet udpeget som ny bestyrelsesformand i den grønne energiklynge House of Energy. 

Lykke Friis
Lykke Friis (49) Tiltrædende direktør, Tænketanken Europa (1/12), Korrespondent i Tyskland, Berlingske

Tidligere energi- og klimaminister og prorektor på Københavns Universitet, Lykke Friis, er ny bestyrelsesformand i den grønne energiorganisation House of Energy. 

Det skriver House of Energy til Altinget. 

House of Energy er en samling af energibranchens aktører, virksomheder, vidensinstitutioner, myndigheder, forsyningsselskaber og investorer. Organisationen har cirka 400 medlemmer fordelt i hele landet. 

Og det er altså disse medlemmer som nuværende udenrigskorrespondent for Berlingske Lykke Friis skal arbejde for i sin nye formandspost. 

Lykke Friis har tidligere haft sin gang på Christiansborg. Fra 2009 til 2011 var hun nemlig energi- og klimaminister for Venstre. Ved Folketingsvalget i 2011 sikrede hun sig en plads i salen, som hun efterfølgende forlod i 2013.

Foruden sit politiske virke har Lykke Friis haft flere bestyrelsesposter i blandt andet Velux og Vestas. Dermed har hun altså et bredt kendskab til aktører på energiområdet. 

"House of Energy søger fortsat stærk konsolidering til én stærk, national energiklynge, og nu styrker vi bestyrelsen med Lykke Friis som formand. Vi forventer, at Lykke med sit engagement og sine mange forbindelser på området vil bidrage til en samlende og inkluderende proces til gavn for en ny samlet energiklynge," siger administrerende direktør i House of Energy, Preben Birr-Pedersen.

Lykke Friis forlod sin plads i Folketinget til fordel for stillingen som prorektor for Københavns Universitet, som hun i første omgang varetog fra 2006 til 2009. Anden omgang strakte sig fra 2013 til 2018.

Lykke Friis ser da også frem til inddragelsen af de danske universiteter i arbejdet i den grønne energiklyngeorganisation. 

"Jeg ser meget frem til dialogen med energiindustrien og de danske universiteter og håber at kunne bidrage til en vigtig proces, hvor vi i endnu højere grad får samlet kræfterne inden for sektoren. Energi og klima kommer blot til at fylde endnu mere på verdensplan, og er her det vigtigt, at vi ruster os yderligere," siger Lykke Friis.

Tilbage til navnenyt »

Prøv kommunal gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement