Mærsk-chef skal rådgive regeringen om klima

Søren Skou, der er koncernchef i A.P. Møller - Mærsk, skal stå i spidsen for regeringens klimapartnerskab for "Det Blå Danmark".

Søren Skou
Søren Skou (55) Koncernchef, A.P. Møller-Mærsk A/S (2016)

Navnet på endnu en formand for et af regeringens klimapartnerskaber er på plads. Mærsk-topchef Søren Skou skal stå i spidsen for "Det Blå Danmarks" klimapartnerskab. 

Det skriver Berlingske

Søren Skou er således en af de 13 erhvervsledere, der skal stå i spidsen for et klimapartnerskab inden for hver deres specifikke branche.

Indbyrdes i brancherne skal ledere forsøge at komme med bud på, hvordan regeringens klimamål kan føres ud i praksis, samt diskutere dette med regeringen og de andre branchers partnerskaber. 

Første gang de 13 partnerskabsformænd skal mødes med statsministeren er onsdag 20. november. 

Udover Søren Skou er også topcheferne i Ørsted, Danish Crown, KMD, SAS og DSV Panalpina blevet offentliggjort som formænd for klimapartnerskaber inden for deres specifikke brancher. 

Efter planen skal de forskellige klimapartnerskaber have deres bud på løsninger klar allerede til februar 2020. 

"Jeg forventer, at der kommer nogle spændende bud på løsninger, der skal arbejdes videre med. Det er jo ikke fordi, vi kan løse alle problemerne inden februar næste år, men vi vil kunne udlægge nogle spor, der skal arbejdes videre med. Det går fuldstændig hånd i hånd med det arbejde, vi allerede har sat gang i Mærsk med at finde ud af, hvordan vi bliver klimaneutrale i 2050," siger Søren Skou.

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal