Medieorganisation mister direktør efter et år til Dansk Erhverv

Efter kun ét år som direktør for de private mediers talerør Danske Medier forlader Morten Langager organisationen for at indtræde i Dansk Erhvervs direktion med ansvar for blandt andet politik.

Morten Langager
Morten Langager (48) Afgående adm. direktør, Danske Medier & Danske Mediers Arbejdsgiverforening
Jesper Rosener
Jesper Rosener (48) Adm. direktør, Jysk Fynske Medier, formand for Danske Medier, formand for Jensens Bøfhus

Han afløste i 2018 den mangeårige direktør Ebbe Dal i  spidsen for Danske Medier.

Det hedder i parternes pressemeddelelse i dag:

"Danske Medier og Danske Medier Arbejdsgivers adm. direktør, Morten Langager, stopper i organisationen 1. september. Det sker, da han har takket ja til et job som direktør og direktionsmedlem i Dansk Erhverv. Danske Medier har nu igangsat en proces for at finde afløseren.  

Danske Medier har med beklagelse modtaget en opsigelse fra Morten Langager, der er adm. direktør i Danske Medier og Danske Medier Arbejdsgiver. Morten Langager har valgt at takke ja til et nyt job som direktionsmedlem og direktør for Politik, Analyse & Kommunikation i Dansk Erhverv.

”I den periode, Morten har været ansat som direktør, er der sket en forrygende udvikling i Danske Medier. Organisationen er blevet moderniseret, publicisme er sat på dagsordenen, og foreningen har opnået en række markante politiske resultater. Bestyrelsen og jeg har haft et fortrinligt samarbejde med Morten, og derfor er det med meget stor ærgrelse, at jeg har modtaget beskeden fra Morten,” siger Danske Mediers formand, Jesper Rosener.

Morten Langager, der blandt andet har en fortid som særlig rådgiver for Lene Espersen (K), forklarer på sin side:

”Der er vanskelige beslutninger, og så er der meget vanskelige beslutninger. Beslutningen om at stoppe i Danske Medier har utvivlsomt været meget vanskelig. Det er en stor ære og en særdeles vigtig samfundsopgave at repræsentere de danske medier, men jeg har fået en mulighed i Dansk Erhverv, som jeg ikke kunne sige nej til,” siger Morten Langager.

”Jeg ser nu frem til at skulle være med til at fremme fokus på dansk erhvervsliv og vigtigheden af gode rammevilkår for virksomhederne, men jeg vil altid kæmpe for medierne og betydningen af medierne i samfundet. Det stopper aldrig,” siger Morten Langager.

Morten Langager bliver i Danske Medier frem til udgangen af august, og Danske Mediers bestyrelse går nu i gang med en proces for at finde en ny administrerende direktør.

”Vi skal ride videre på den positive bølge, der er skabt i Danske Medier. Mediernes betydning for demokratiet har næppe været større, så vi glæder os til at præsentere en afløser, der kan drive det vigtige arbejde i Danske Medier og Danske Medier Arbejdsgiver videre,” siger Jesper Rosener."

Fakta: 
Danske Medier er en brancheorganisation for de private danske medier. Man kæmper for de journalistisk redigerede medier, det frie ord, den frie uafhængige presse og sunde rammevilkår for mediebranchen. Danske Medier tæller knap 300 medlemmer og næsten 900 medietitler.

red@altinget.dk

Tilbage til navnenyt »

Prøv fødevarer gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement