Mette Abildgaard tager orlov til august

Konservatives politiske ordfører, Mette Abildgaard, går på barsel fra 5. august og frem til 1. oktober. Hendes stedfortræder er fundet.

Mette Abildgaard fortsætter som politisk ordfører for Konservative frem til 5. august, hvor hun går på barsel. Det fortæller hun til Altinget. Hendes stedfortræder bliver 57-årige Egil Hulgaard.

I oktober 2018 fødte Mette Abildgaard datteren Esther Marie, og hun har stadig noget af sin barsel tilbage.

"Jeg holdt ikke særlig meget barsel sidst, fordi vi havde på fornemmelsen, at der var et folketingsvalg lige rundt om hjørnet," udtaler hun til Altinget.

Mette Abildgaard fortæller selv, at hun er tilbage i Folketinget fra første oktober af. Dermed er hun tilbage til Folketingets åbning.

Hendes afløser er Egil Hulgaard, som var folketingskandidat for Konservative i Nordsjælland.

"Jeg tror, han får en spændende tid, selvom det ikke er den mest travle tid. Han kommer til at klare det rigtig godt," udtaler Mette Abildgaard.

Egil Hulgaard er byrådsmedlem i Furesø Kommune og er desuden ansat ved Danmarks Tekniske Universitet, hvor han arbejder med at udvikle nye biotekvirksomheder.

"Jeg glæder mig som en lille dreng," udtaler Egil Hulgaard om sin kommende tid i Folketinget. "Det kommer i høj grad til at handle om at få den første erfaring med, hvad Folketinget laver, mærke stemningen og møde de andre folketingsmedlemmer."

Mette Abildgaard og hendes datter skabte i marts overskrifter i både Danmark og udlandet, da Pia Kjærsgaard (DF) som Folketingets formand ikke mente, at datteren var velkommen i salen.

Omtalte personer

Mette Abildgaard

Politisk ordfører (K), statsrevisor
cand.soc. i offentlig forvaltning og kommunikation (Roskilde Uni. 2013)

Egil Hulgaard

Stedfortrædende MF (K), byrådsmedlem (K), Furesø Kommune
Civilingeniør, Kemi (DTU 1990)

Politik har aldrig været vigtigere
Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser