Mikkel Warming stopper i Enhedslistens hovedbestyrelse

Tidligere borgmester for Enhedslisten i København Mikkel Warming trækker sig fra sin post i partiets hovedbestyrelse. 

Mikkel Warming
Mikkel Warming (50) Chef for boligsociale indsatser, KAB, næstformand, boligselskabet AKB, København, formand, Askovfonden, fhv. chef for de sociale indsatser, Boligforeningen 3B, fhv. socialborgmester (EL), Københavns Kommune

Tidligere borgmester i København Mikkel Warming (EL) har besluttet ikke at genopstille til Enhedslistens hovedbestyrelse på partiets årsmøde i weekenden.

Det skriver Information

Mikkel Warmings beslutning om at stoppe i Enhedslistens hovedbestyrelse skyldes blandt andet dårligt samarbejde internt i bestyrelsen, som han frygter kommer til at stå i vejen for at få gennemført partiets politik som støtteparti for regeringen.

“Tingene spidser til nu, hvor det kommer tæt på, at vi skal træffe nogle meget konkrete valg i forhold til regeringen, når det gælder eksempelvis finanslov og klimalov, og hvor vi ikke kan få alt, hvad vi gerne vil have. Jeg frygter, at nogle bliver bange, og jeg har oplevet, at nogle af afstemningerne om vigtige beslutninger har ligget – for mig – uforståelig tæt,” siger Mikkel Warming.

Mikkel Warming kritiserer samtidig en større gruppe i hovedbestyrelsen for at detailstyre og kontrollere folketingsgruppen.

Mikkel Warming var socialborgmester i Københavns Kommune fra 2006 til 2014. Han har været medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Enhedslisten siden 1998. 

Tilbage til navnenyt »

Prøv fødevarer gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement