Mindeord: Ambassadør Peter Lysholt Hansen, Hanoi (67)

Ambassadør John Nielsen, Yangon, og administrerende direktør Thomas Bo Pedersen, Hanoi, skriver mindeord om ambassadør Peter Lysholt Hansen, Hanoi, der er død, 67 år gammel.

Peter Lysholt Hansen
Peter Lysholt Hansen (1951-2018) Fhv. ambassadør

Det er med stor sorg, at vi har modtaget meddelelsen om vores kollega og ven ambassadør Peter Lysholt Hansens død i Hanoi.

Peter var et enormt aktiv for Udenrigsministeriet og arbejdede utrætteligt for at gøre en forskel for Danmark og for udviklingen og menneskene i de lande, han var udsendt til.

Han var gennem sit aktive og musikalske diplomati om nogen i stand til at forbinde folk og interesser og levere imponerende resultater. Han var ustoppelig – og også stædig – når han forfulgte et mål og formåede at sætte Danmark og danske værdier på landkortet, uanset hvor og med hvad han arbejdede.

Også blandt danske virksomheder var og er der en enorm respekt for Peters indsats for danske erhvervsinteresser, både når det gjaldt akut ’krisehjælp’ og strategisk rådgivning. Peter delte gavmildt sit uvurderlige netværk på kryds og tværs af kloden.

På sin sidste post i Yangon samlede og koordinerede Peter det internationale samfund om krisen i Rakhine. Der er dyb respekt for Peter og for hans indsats i Myanmar blandt alle dem, der kom i berøring med ham under hans fire år i Yangon.

Peter vidste, at hans tid var omme, og han vendte tilbage til sit elskede Hanoi for at være sammen med sin vietnamesiske familie og dø der. Det er umådelig tragisk, at det, der skulle have været et otium, kun blev til fire døgn.

Peter bliver bisat i Hanoi tirsdag, hvorefter hans aske efter hans eget ønske bliver strøet i Den Røde Flod.

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal