Mindeord: Radiovært og tekstforfatter Karlo Staunskær (66)

Jørgen Staunskær Gaarde, tidligere borgmester i Skanderborg, har skrevet mindeord om sin bror, radioværten Karlo Staunskær, der er død, 66 år gammel.

{{toplink}}Tirsdag 16. juli døde min bror – radiovært, dramaturg og tekstforfatter Karlo Staunskær – 66 år gammel. Karlo Staunskær sov stille ind på Skejby Sygehus.

Karlo var kendt af stort set alle danske radiolyttere, først på P4 og i de seneste år på P5 via sit daglige program "Danmarksmester". Programmet opnåede nogle af landets højeste lyttertal, hvilket ikke mindst kan tilskrives Karlos helt særlige evne til at tale til lytterne i øjenhøjde. Samtidig var Karlo bevidst om ikke at skjule sin kolossale og leksikale viden om stort set alle tænkelige emner.

Programmets og Karlo Staunskærs popularitet fortsatte usvækket frem til udgangen af 2018, hvor programmet lukkede, og Karlo lod sig pensionere.

Karlo var radiomand i ordets allerbedste betydning. Han elskede radioen og det Danmarks Radio, som han blev en del af i 1985. Hans evner blev brugt i mange sammenhænge – børne-, sport-, kultur-, nyheds- og musikradio.

Karlo havde sine meningers mod og var i sit arbejde og sit liv fokuseret på ordentlighed, rimelighed og troværdighed.

Ud over radio og journalistik var Karlo dramaturg, skuespilsforfatter og tekstforfatter til populærmusik, Grand Prix og adskillige revyer.

Karlo var et varmt familiemenneske, og han elskede samværet med familien, hvor børnebørnene i de sidste mange år spillede en stor rolle. Karlo og hans hustru har passet deres mange venskaber, hvoraf mange rækker tilbage til 1970'erne og studietiden.

Karlo var i udpræget grad anglofil. Det er blevet til mange rejser til London, hvor der blev set en mængde skuespil og musicals.

Den frie tid er ikke mindst blevet tilbragt i sommerhuset i Thy, hvor Karlo og hans hustru har kunnet samle den nære familie.

Som bror bliver det et svært savn at skulle undvære vores lange samtaler, som kom omkring alle aktuelle emner og livets svære og muntre tilskikkelser.

Politik, historie, sport, litteratur, film, tv og radio har været tilbagevendende temaer. Som børn af 1950'erne og 1960'erne delte vi som mange andre værelse og liv med hinanden til godt op i teenageårene. Som voksne delte vi i flere år hus – sammen med vores ægtefæller og børn i Brabrand.

Karlo Staunskær efterlader sig hustru, to børn, fem børnebørn og to søskende. Han vil blive bisat fra Brabrand Kirke fredag 26. juli kl. 13.

Æret være Karlos minde.

Mindeordet blev bragt af Aarhus Stiftstidende 19. juli 2019.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal