NB-spidskandidat i Vestjylland stiller ikke op til næste folketingsvalg

Nye Borgerliges spidskandidat Poul Højlund har besluttet sig for ikke at stille op for partiet ved næste folketingsvalg. 

Poul Højlund
Poul Højlund Folketingskandidat, Nye Borgerlige

Ved folketingsvalget 5. juni satte 941 vælgere kryds ved spidskandidat for Nye Borgerlige Poul Højlund. 

Men det bliver ikke en mulighed ved næste valg. Poul Højlund har nemlig meddelt sit parti, at han ikke ønsker at stille op til folketingsvalget i 2023.

Det skriver Nordjyske.

Poul Højlunds farvel til politik skyldes særligt hans helbred, som blev sat på prøve i den seneste valgkamp.

″Jeg brugte flere kræfter, end jeg havde ventet, i valgkampen. Det var simpelt hen for fysisk hårdt, og derfor har jeg gjort op med mig selv, at jeg ikke tager en tørn til. Nu vil jeg passe på mig selv og være pensionist på fuld tid,″ siger Poul Højlund til Nordjyske.

Poul Højlund havde da også oprindeligt takket nej til posten som spidskandidat for Nye Borgerlige i Nordjyllands Storkreds grundet en hjerteoperation, men valgte alligevel at melde sig klar for partiet.

Formand for Nye Borgerlige i Nordjylland, Bjarne Jørgensen, meddeler Nordjyske, at partiet endnu ikke har taget stilling til, hvem der skal afløse Poul Højlund som spidskandidat. 

Poul Højlund er uddannet cand.mag. i historie og musik. Han har tidligere været ansat som gymnasielærer og ledelseskonsulent.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal