Nick Hækkerup udpeger ny rigspolitichef

Direktør i Kriminalforsorgen Thorkild Fogde er blevet indstillet til posten som ny rigspolitichef.

Thorkild Fogde
Thorkild Fogde (55) Rigspolitichef, fhv. direktør, Kriminalforsorgen, fhv. politidirektør, Københavns Politi
Nick Hækkerup
Nick Hækkerup (52) Justitsminister (S), MF (S)
Jens Henrik Højbjerg
Jens Henrik Højbjerg (65) Politirådgiver ved den danske FN-mission i New York

Fra 1. marts hedder rigspolitichefen i Danmark Thorkild Fogde. Det står klart, efter han er blevet indstillet til posten af justitsminister Nick Hækkerup (S).

Det skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

Thorkild Fogde har siden 2017 været direktør i Kriminalforsorgen. Thorkild Fogde har tidligere været politidirektør hos både Københavns Politi, Rigspolitiet og Nordsjællands Politi.

Justitsminister Nick Hækkerup forklarer i pressemeddelelsen, at Thorkil Fogdes erfaring fra politiet gør ham til den helt rigtige mand til at stå i spidsen for dansk politi. 

"Han har derfor et indgående kendskab til det samlede retssystem og kan skabe rammerne for et moderne politi, der skal tættere på borgerne, og som samtidig kan håndtere den komplicerede organiserede kriminalitet," siger Nick Hækkerup. 

Rigspolitiet står over for store ændringer, efter statsminister Mette Frederiksen (S) i et interview med Berlingske forklarede, at spareplaner i Rigspolitiet vil berøre op mod 900 stillinger. Det er den omstrukturering, den nye rigspolitichef skal stå i spidsen for.

"Jeg er glad og stolt over, at justitsministeren vil indstille mig til ny rigspolitichef på et så afgørende tidspunkt, hvor linjerne for fremtidens politi skal tegnes og føres ud i livet. Det bliver en meget stor opgave, som jeg ser frem til at tage fat på sammen med politiets mange dygtige ledere, ansatte og samarbejdspartnere,” siger Thorkild Fogde.

Thorkild Fogde overtager posten fra Jens Henrik Højbjerg, der i december offentliggjorde, at han ville stoppe som rigspolitichef med udgangen af februar. Han tiltræder nemlig til sommer en stilling som politirådgiver ved den danske FN-mission i New York.

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal