Ny direktør for Det Udenrigspolitiske Selskab

Fhv. international direktør i Institut for Menneskerettigheder Charlotte Flindt Pedersen bliver ny direktør for Det Udenrigspolitiske Selskab, der arbejder for at fremme kendskabet til og interessen for udenrigspolitiske spørgsmål i Danmark. Hun afløser Michael Ehrenreich, der forlod posten for at blive hofmarskal.

Charlotte Flindt Pedersen
Charlotte Flindt Pedersen (54) Direktør, Det Udenrigspolitiske Selskab

Charlotte Flindt Pedersen (50) er uddannet cand.mag. i østeuropastudier og statskundskab fra Københavns Universitet. 

Som international chef i Institut for Menneskerettigheder har hun arbejdet tæt sammen med udenrigspolitiske aktører og været engageret i emner og lande, som har været på den udenrigspolitiske dagsorden. Via sit arbejde og sine studier har hun beskæftiget sig med de sidste 25 års vigtigste internationale begivenheder og samfundsmæssige omvæltninger i Rusland, SNG-landene, på Balkan, i Afrika, Mellemøsten, og Asien.

Som direktør for Det Udenrigspolitiske Selskab skal hun videreføre fornyelsesprocessen, så selskabet i endnu højere grad bliver et forum for kvalificeret debat om udenrigspolitik i Danmark.

"Med sit brede ekspertisefelt inden for ikke mindst Rusland, Ukraine, menneskerettigheder og FN-systemet er jeg sikker på, at vi med Charlotte Flindt Pedersen har fundet den rette person til posten," siger selskabets formand og tidligere Venstre-minister Lykke Friis i en pressemeddelelse.

Lykke Friis peger desuden på, at den nye direktør blandt andet skal tiltrække den næste generation af medlemmer og styrke forholdet til erhvervslivet.

Charlotte Flindt Pedersen selv ser frem til den nye opgave:

"Den verden, som omgiver os, er i hastig forandring, og sjældent har udenrigspolitik og internationale forhold fyldt så meget. Det stiller stadig større krav til Danmark, og derfor har Det Udenrigspolitiske Selskab en meget vigtig opgave med at sikre en kvalificeret debat. Det vil jeg glæde mig til at stå i spidsen for," siger hun i pressemeddelelsen.

Charlotte Flindt Pedersen tiltræder stillingen som direktør for Det Udenrigspolitiske Selskab 1. maj og afløser Michael Ehrenreich, der forlod selskabet januar for at blive hofmarskal.

christian@altinget.dk

Tilbage til navnenyt »

Prøv uddannelse gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement