Ny direktør skal etablere Sprognævnet i Bogense

Thomas Hestbæk Andersen overtager fra 1. februar ledelsen af Dansk Sprognævn.

Thomas Hestbæk Andersen
Thomas Hestbæk Andersen Direktør, Dansk Sprognævn

Dansk Sprognævns nuværende direktør, Sabine Kirchmeier, valgte i november at sige sin stilling op som reaktion på, at Sprognævnet i april skal flyttes til Bogense. 

Inden jul blev den nye direktør fundet i Thomas Hestbæk Andersen, der har som hovedopgave at etablere Sprognævnet på Fyn – en udfordring, eftersom en tredjedel af de ansatte sagde op på grund af udflytningen.

”Dansk Sprognævn står over for en ny æra med sin kommende lokation i Bogense. Når en virksomhed står over for en større omvæltning, tager det naturligvis tid at finde sig helt til rette. Jeg er overbevist om, at med Thomas Hestbæk Andersen ved roret kommer Dansk Sprognævn godt fra start. Thomas Hestbæk Andersen har et bankende hjerte for det danske sprog og har ligeledes et stærkt ledelsesmæssigt overblik," siger kulturminister Mette Bock (LA) ifølge pressemeddelelsen.

Thomas Hestbæk Andersen har en ph.d. i dansk fra Syddansk Universitet, hvor han nu er forskningsleder og centerleder for Centre for Multimodal Communication.

Han tiltræder som direktør 1. februar og har dermed et overlap med Sabine Kirchmeier på to måneder.

arnfred@altinget.dk

Tilbage til navnenyt »

Prøv fødevarer gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement