Ny ekspertgruppe skal give råd til landbrugets økonomi

Fødevareminister Mogens Jensen har nedsat en ekspertgruppe, der skal komme med anbefalinger til, hvordan landbruget får en mere robust økonomi. Næstformand i Finansiel Stabilitet Bent Naur skal lede arbejdet.

Mogens Jensen
Mogens Jensen (56) Minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde (S), MF (S), næstformand
Bent Naur
Bent Naur (72) Næstformand, Finansiel Stabilitet, fhv. direktør, Ringkjøbing Landbobank

Fødevareminister Mogens Jensen (S) har nedsat en ny ekspertgruppe, der skal komme med gode råd til, hvordan landbrugets økonomi kan blive mere robust. 

Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse

Ekspertgruppen nedsættes blandt andet som følge af den gæld, dansk landbrug har haft de seneste år, samt de ændringer i vejret, som i 2018 gav en ekstremt tør sommer, hvilket udfordrer mange landmænd økonomisk.

"Landbruget er en vigtig del af dansk økonomi. Derfor er jeg meget glad for at kunne etablere en ekspertgruppe, der skal komme med gode bud på, hvordan vi kan skabe en mere økonomisk robust landbrugssektor," siger fødevareminister Mogens Jensen i pressemeddelelsen.

Ekspertgruppen består af repræsentanter fra organisationerne Seges, Landbo Ungdom, Fødevareforbundet NNF, Nationalbanken, Danmarks Naturfredningsforening, Finans Danmark, Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi og Det Miljøøkonomiske Råd. 

Til at stå i spidsen for arbejdet i ekspertgruppen har Mogens Jensen udpeget næstformand i Finansiel Stabilitet Bent Naur.

Bent Naur var i 25 år direktør i Ringkøbing Landbobank. Han har været en del af bestyrelsen i Finansiel Stabilitet siden 2012. 

"Gruppen vil komme med gode ideer og anbefalinger til, hvordan vi kan udvikle et landbrugserhverv, som kan håndtere konjunkturudsving og finansielle udfordringer bedre, og som kan gøre det lettere for nye generationer at træde ind i erhvervet," siger formand for ekspertgruppen Bent Naur. 

Ekspertgruppen afholder sit første møde i starten af december. Det forventes, at gruppen afleverer sine anbefalinger i sommeren 2020.

Tilbage til navnenyt »

Prøv transport gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement