Ny formand skal lede AKA gennem krisen

Thomas Damkjær Petersen er valgt til ny formand i Akademikernes A-kasse.

Thomas Damkjær Petersen
Thomas Damkjær Petersen (63) Formand, Akademikerne A-kasse, Formand, Ingeniørforeningen IDA

Thomas Damkjær Petersen er den, som skal føre Akademikernes A-kasse (AKA) trygt i land efter et stormende efterår. 

Det skriver AKA i en pressemeddelelse. 

Den nye formand blev valgt fredag. Thomas Damkjær Petersen er samtidig formand for Ingeniørforeningen IDA og er klar til at tage fat på de store opgaver. 
 
"Jeg skal nu lede AKA igennem en svær periode. Vi har alle været vidner til oprulningen i pressen af uacceptable ledelsesforhold og manglende respekt for omgang med medlemmernes penge. Derfor befinder AKA sig lige nu i en ledelses- og omdømmekrise. I bestyrelsen har vi derfor sat gang i to opgaver. Den første er at skabe en governance-struktur, der skaber gennemsigtighed om beslutninger og sikrer ordentlighed. Den anden, som er sat i gang i dag, er at få rekrutteret en ny administrerende direktør, der kan genskabe tillid og dermed respekten for AKA," siger Thomas Damkjær Petersen ifølge pressemeddelelsen.

Han fremhæver, at a-kassens kerneforretning, som består i at sikre lediges rettigheder og få dem i job, er sund, og at medarbejderne fortjener stabilitet. 

"Hvad angår fortiden, vil jeg i den kommende tid sætte mig grundigt ind i AKA's forhold, herunder afvente tilsynsmyndighedernes undersøgelse af sagen, inden jeg eventuelt drager yderligere konklusioner," siger Thomas Damkjær Petersen.

Han fortsætter som formand for Ingeniørforeningen IDA og vil fremover varetage begge formandskaber.

arnfred@altinget.dk

Tilbage til navnenyt »

Prøv fødevarer gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement