Patientforening nedlægger sig selv

De senere år har flere patientforeninger set dagens lys - men nu har en patientforening valgt at gå den modsatte vej: Den nedlægger sig selv.

Dansk Keratoconus Forening nedlægges med udgangen af 2020. Det står fast, efter at 43 medlemmer stemte for, mens 7 var imod.

Formanden Lone Bruun, Frederiksberg begrundede bestyrelsens forslag om at nedlægge foreningen:

"Dansk Keratoconus Forening har siden 2004 bidraget meget til oplysning om keratoconus - både i relation til patienter, optikere og øjenlæger – og ikke mindst myndigheder. Der er ikke tvivl om, at dette har været meget værdifuldt.

Desværre har medlemstallet ikke reflekteret dette forhold, og Dansk Keratoconus Forening har i dag stort set det samme antal medlemmer som for 10 år siden.

Facebook har overtaget en del af rådgivningen. Patienter og pårørende foretrækker at spørge hinanden i stedet for at hente viden hos foreningen. 
Patienterne vil helst ikke føle sig ”syge” ved at være med i en patientforening," begrunder altså Lone Bruun beslutningen om at lukke en af Danmarks små patientforeninger.

Formuen hos foreningen mod øjensygdommen keratoconus i hornhinder bliver i følge vedtægterne delt ligeligt mellem Værn om Synet og Danske Blindesamfund, hvor pengene vil gøre nytte for øjensygdomme i Danmark.

Sygdommen kommer til udtryk ved ujævne hornhinder, der giver et spaltet synsindtryk, men den kan begrænses ved brug af hårde kontaktlinser eller ved transplantation af en ny, rask hornhinde.
 

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal