PET-chef afløser midlertidigt Barbara Bertelsen i Justitsministeriet

Efter en dag med stor udskiftning i departementerne har Justitsministeriet nu fundet Barbara Bertelsens midlertidige afløser i Politiets Efterretningstjeneste.  

Johan Legarth skal fungere som departementschef efter Barbara Bertelsens exit til Statsministeriet. Det skriver ministeriet i en pressemeddelelse

Johan Legarth kommer fra en stilling som juridisk chef i Politiets Efterretningstjeneste (PET). Han overtager tjansen efter Barbara Bertelsen, der fra mandag 13. januar er departementschef i Statsministeriet. Hun forlader Justitsministeriet efter fem år.

Det har været en begivenhedsrig dag i departementerne, da det midt på dagen blev offentliggjort, at Christian Kettel Thomsen stoppede som departementschef i Statsministeriet, idet han bliver indstillet til vicedirektør i Den Europæiske Investeringsbank (EIB). Barbara Bertelsens overtagelse af stillingen blev meddelt kort tid efter.

I forbindelse med Barbara Bertelsens skifte udtaler justitsminister Nick Hækkerup (S):

"Jeg vil gerne takke Barbara for en kæmpe stor indsats som departementschef i Justitsministeriet. (…) Danmark er utrolig godt tjent med, at Barbara nu som den første kvinde bliver departementschef i Statsministeriet."

Johan Legarth har arbejdet 20 år med Justitsministeriets område, herunder har han været afdelingschef i departementet. 

Stillingen som departementschef i Justitsministeriet vil ifølge ministeriet blive slået op snarest.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal