Politisk ungdomsmøde modtager Årets Hovedstadspris

Region Hovedstaden tildeler Ungdommens Folkemøde Årets Hovedstadspris.

Sophie Hæstorp Andersen
Sophie Hæstorp Andersen (45) Regionsrådsformand (S), Region Hovedstaden, fhv. MF
Lisbeth Knudsen
Lisbeth Knudsen (66) Chefredaktør, Altinget & Mandag Morgen, formand for VL, bestyrelsesmedlem, NIRAS Group og Enigma Museet, fhv. formand, Det Kgl. Teater og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Olav Hesseldahl
Olav Hesseldahl (34) Engagementsdirektør, Ungdomsforbundet

Ved Region Hovedstadens nytårskur på Rigshospitalet blev Ungdommens Folkemøde tildelt Årets Hovedstadspris. Prisen blev overrakt af regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S). 

Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse. 

Et demokratisk rum 
"Ungdommens Folkemøde har skabt et demokratisk rum, hvor det lykkes at engagere de unge aktivt i det politiske liv," udtaler regionsrådsformanden og fortsætter:

"Det er blevet en stor og vigtig begivenhed, som sætter hovedstadsregionen på landkortet. Folkemødet har skabt et unikt mødested mellem unge og et bredt udsnit af det danske foreningsliv, hvor der diskuteres alt lige fra fake news til kropsidealer og ensomhed."

Ungdommens Folkemøde blev første gang afholdt på Christiansø samtidig med Folkemødet på Bornholm, men er siden vokset til at have 30.000 unge deltagende og fylde hele Valbyparken. 

Lisbeth Knudsen, tværgående chefredaktør på Altinget og Mandag Morgen, har nomineret mødet.

"De har formået at få ungdommen til at valfarte til Valbyparken med sine lærere og diskutere demokrati, klima, medier, ligestilling med mere sammen med hovedstadens politikere og erhvervsliv. Og det er ovenikøbet lykkes dem at få aktiveret nogle af de unge, som normalt ikke deltager i den demokratiske debat," begrunder Lisbeth Knudsen.

En kædereaktion, unge mærker på egen krop
34-årig filosof Olav Hesseldahl modtog prisen på vegne af Ungdommens Folkemøde.

"Vi er vildt stolte over anerkendelsen! For mange unge er forståelsen af demokratisk deltagelse og samfundsengagement at sætte et kryds på stemmesedlen en gang om året. Men det er meget mere end det," lyder det fra Olav Hesseldahl, der fortsætter:

"Ungdommens Folkemøde er en kædereaktion af engagement, ungdomsmagt og demokrati. Her mærker unge på egen krop den forandring, de kan skabe, og vigtigheden af at tage del i demokratiet."

Det er anden gang, Hovedstadsprisen uddeles. Regionsrådet besluttede sidste år at anerkende dem, der tør gå forrest og bidrage til udviklingen af hovedstadsregionen. Sidste år gik prisen til Mads Tofte, afgående direktør fra IT-Universitetet. 

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal