Psykiatrifonden vælger ny formand

Psykiater Torsten Bjørn Jacobsen bliver ny formand for Psykiatrifonden. 

Anne Lindhardt
Anne Lindhardt (73) Fhv. bestyrelsesformand, Psykiatrifonden, fhv. centerchef, Psykiatrisk Center København
Torsten Bjørn Jacobsen
Torsten Bjørn Jacobsen (54) Formand, Psykiatrifonden, overlæge, Psykiatrisk Center København, fhv. formand, Dansk Psykiatrisk Selskab

Psykiatrifonden har fået ny formand.

Det bliver psykiater Torsten Bjørn Jacobsen, som skal overtage formandsposten fra psykiater Anne Lindhardt. Det fremgår af fondens hjemmeside

Siden Anne Lindhardt blev formand i 2011, er psykiatrien i højere grad kommet på dagsordenen, og Torsten Bjørn Jacobsen agter at fortsætte arbejdet med at udbrede viden om psykisk sygdom.

"Lighed og ligeværd har gennem flere år været den overordnede politiske målsætning i tilrettelæggelsen af indsatsen over for mennesker med psykiske sygdomme og deres pårørende.

Alligevel er vi langt fra i mål. Der er mange udfordringer, der skal overkommes endnu, før vi har lighed og ligeværd for mennesker med psykiske lidelser og deres pårørende," udtaler han og fortsætter:

"Psykisk sygdom er desværre omgærdet af endeløse misforståelser. Man lægger jo ikke gips på psyken, og derfor er psykisk sygdom ofte umiddelbart usynlig. Det sætter stærke fordomme i spil."

Psykiatrifonden er en velgørende organisation, der arbejder for at fremme psykisk sundhed.

Torsten Bjørn Jacobsen er til daglig overlæge ved et alment psykiatrisk afsnit på Psykiatrisk Center København, afdeling Rigshospitalet, og har desuden deltaget i adskillige udvalg og arbejdsgrupper under Sundhedsstyrelsen.

rind@altinget.dk

Tilbage til navnenyt »

Prøv transport gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement