Radikale peger på Martin Damm som ny formand for KL

Kalundborgs borgmester Martin Damm (V) står til igen at blive formand for Kommunernes Landsforening. Det står klart, efter Radikale har valgt at pege på ham til opgaven.

Placeholder image
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Efter fire år på posten som KL-formand ser det nu ud til, at Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard kommer til at give stafetten videre.

Eller nærmere bestemt tilbage til den, han overtog den fra. Nemlig Martin Damm fra Venstre, som var formand for KL fra januar 2014 til 2018.

Det sker, fordi Radikale Venstre har valgt at bruge deres afgørende mandat i KL's bestyrelse til at pege på Martin Damm.

Det oplyser partiet i en pressemeddelelse.

"Radikale Venstre peger på Martin Damm som kommende formand for KL," lyder det i pressemeddelelsen.

Afsenderen på den er Rebilds afgående borgmester, Leon Sebbelin (R), der har sidder i KL's bestyrelse for nuværende, samt Johan Brødsgaard der sidder i byrådet i Silkeborg og er formand for Radikale Venstres kommunalpolitiske netværk.

Drøftelser med både V og S

Beslutningen er ifølge pressemeddelelsen truffet i forlængelse af "gode" møder med både Socialdemokratiet og Venstre, hvor de to partier "fremlagde deres overvejelser i forhold til konstitueringen i KL."

Læs også

Det er ikke første gang, Radikale har valgt at pege på en Venstreformand i KL's bestyrelse, selv om partiet på Christiansborg samarbejder tæt med Socialdemokratiet.

"Det er jeg naturligvis meget glad for. Jeg er en kommunemand i mit hjerte, og det er et privilegie at arbejde for den fælles sag i KL," siger Martin Damm til Altinget.

Da han blev formand for første gang  efter kommunalvalget i 2013 skete det også med den afgørende opbakning fra Radikale og Leon Sebbelin.

Ved sidste uges kommunalvalg opnåede Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten otte mandater tilsammen i KL's bestyrelse. Det samme gjorde Venstre og Konservative. Dermed blev Radikales ene mandat tungen på vægtskålen.

Den nye bestyrelse skal formelt konstituere sig på KL's generalforsamling, det Kommunalpolitiske Topmøde i marts.

Omtalte personer

Martin Damm

Borgmester (V), Kalundborg Kommune, formand, KL
mpm (SDU 2005), civiløkonom (Handelshøjskolen, Slagelse 1994), seniorsergent (Frederikshavn 1989), elektronikmekaniker (Holmen Kbh. 1985)

    Politik har aldrig været vigtigere
    Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
    Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser